1. Which calf produced a carcass with the highest USDA Quality Grade? Answer: Steer 2, Low Prime

2. Which calf produced a carcass with the highest numerical USDA Yield Grade (indicating lowest percent lean meat)? Answer: Steer 6, YG 5.5

3. Which calf’s carcass produced the lowest numerical USDA Yield Grade (indicating highest percent lean meat)? Answer: Steer 2, YG 2.4

4. Which calf produced the most tender strip loin steak (lowest shear force score)? Answer: Steer 10, 2.2 lbs. of shear force

5. What percent of the carcasses were USDA Choice or Prime (rounded to the nearest 10%)? Answer: 91.7%, 11 out of 12

6. Which calf had the highest ADG from its initial feeder-calf weight to the final finished weight? Answer: Steer 6, 3.63 lbs./day

7. Which calf ate the least feed throughout the feeding period? Answer: Steer 8, 3,775.4 lbs.

8. Which calf had the highest net return (calculated by the carcass income from selling on the grid minus the initial cost of the feeder calf and all expenses including feed, processing, interest and shipping)? Answer: Steer 12, $476.53

9. Which calf had the lowest net return? Answer: Steer 5, $62.10

10. What is the total difference in net return between the six low-RFI cattle and the six high-RFI cattle? Answer: $1,031.98

Tiebreaker – From the start of the project until the day of harvest, how many fewer pounds of feed did the six low-RFI steers eat compared to the six high-RFI steers? Answer: 9,815 lbs.